Tietoverkkopalvelut

DCI-Ratkaisut on apunasi kaikissa verkon toteutuksen vaiheissa suunnittelusta käytönaikaiseen tukeen.

Tietoverkkopalveluihimme kuuluvat suunnittelu, asennus, testaus, käyttöönotto, huolto, ylläpito sekä verkonvalvonta. DCI-Ratkaisujen tarjoamat palvelut voivat olla osa kokonaisprojektia tai ne voivat olla erikseen toteutettavia palveluja – täysin asiakkaan tarpeiden mukaan.

Suunnittelu- ja mittauspalvelut

Lähiverkkoa suunniteltaessa on tärkeää selvittää mihin verkkoa tarvitaan nyt ja minkälaisia tarpeita verkolle asetetaan tulevaisuudessa. Oleellisia asioita suunnittelun lähtökohdiksi ovat verkon vikasietoisuusvaatimukset, verkossa käytettävät sovellukset, päätelaitemäärät ja päätelaitetyypit.  

Suunnittelu- ja mittauspalvelumme kattavat kaikki verkon osat kaapeloinnista langattomiin verkkoihin  

Langattoman verkon osalta suunnittelu tehdään radioverkko-suunnittelutyökaluilla ja uudet tukiasemat sijoitetaan suunnitelman mukaisiin paikkoihin, jolloin saavutetaan paras lopputulos.  

Verkon mittaus kannattaa tehdä asennuksen jälkeen ja tarvittaessa elinkaaren aikana verkon optimaalisen toimivuuden varmistamiseksi.   

Asennus- ja käyttöönottopalvelut

Asiakas voi hankkia meiltä asennus- ja käyttöönottopalvelut toivomassaan laajuudessaan kaikkiin myymiimme ratkaisuihin. Isoissa projektitoimituksissa projektipäällikkömme pitää langat käsissä ja raportoi asiakkaalle projektin etenemisestä. 

Asennus- ja käyttöönottopalveluihin sisältyy tyypillisesti: 

  • laitteiden esiasennus 
  • laitteiden testaus 
  • laitteiden asennus paikan päällä 
  • laitteiden konfigurointi laaditun suunnitelman mukaisesti 
  • verkon toimivuuden testaaminen 
  • verkon dokumentoiminen 
  • käyttökoulutus 
Huolto- ja ylläpitopalvelut

Lähiverkon huolto- ja ylläpitopalvelun laajuudeksi valitaan asiakkaan liiketoiminnan tarpeeseen parhaiten soveltuva vaihtoehto. Palvelut perustuvat asiakassopimukseen, jossa on yhdessä määritelty sovitut vasteajat erilaisille toimenpiteille. Sopimuksessa voidaan myös sopia ennakkohuolloista, joilla varmistetaan järjestelmien häiriötön toiminta pitkällä aikavälillä. Tarvittaessa teemme huolto- ja ylläpitotoimia myös erillisestä tilauksesta. 

Verkonvalvontapalvelut

Verkonvalvontapalveluun voidaan liittää asiakkaiden yksittäisiä laitteita tai koko laitekanta. Valvontapalvelut perustuvat asiakassopimukseen, jossa yhdessä asiakkaan kanssa määritellään valvonta- ja vasteajat. 

Koulutuspalvelut

Pidämme jatkuvasti huolen omasta osaamisestamme yhteistyössä lukuisten kumppaniemme kanssa. Osallistumme moniin seminaareihin, verkostoidumme ja keskustelemme aktiivisesti alan toimijoiden kanssa. 

Koulutamme asiakkaitamme ja yhteistyökumppaneitamme tarpeen eri järjestelmien asennus-, huolto- ja ylläpitotöihin yhdessä valmistajakumppaniemme kanssa. 

Koulutuspalvelut räätälöidään aina tarpeen mukaan.