Konesaliratkaisut

DCI-Ratkaisut on kokenut konesali-infran toimittaja. Olemme toimineet markkinoilla kohta kymmenen vuotta DCI-nimellä. Vahvuutemme on erittäin kattava portfolio maailman johtavilta laitevalmistajilta. Oma ja kumppaniemme vahva osaaminen tekee meistä luotettavan toimittajan niin pieniin kuin isoihin projekteihin.

Tilaa Konesaliratkaisut-esite sähköpostiisi

Kokonaisratkaisut

Ratkaisumme ovat energiatehokkaita, skaalautuvia ja modulaarisia. Tyypillisesti toimituksemme kattaa palvelin- ja tietoliikennekaapit, kuuma- ja kylmäkäytävät, jäähdytysratkaisut, sähkönjakelun ja -varmistuksen, sähkönmittauksen ja olosuhteiden valvonnan sekä tietoliikenteen.

Voimme toimittaa myös korotetut lattiat, sammutusjärjestelmät, konesalin turvajärjestelmät sekä valaistuksen niin konesaleihin, kuin yksittäisiin laitekaappeihinkin.

Avaimet käteen

Toteutamme yhteistyökumppaneidemme kanssa datakeskusprojektit tehokkaasti ja otamme vastuun järjestelmien huollosta ja ylläpidosta. Yleensä toimitamme konesalin infrastruktuurin avaimet käteen -periaatteella, mutta toimintamallimme on joustava. Sinun ei tarvitse kantaa huolta useiden toimittajien tuotteiden ja aikataulujen yhteensovittamisesta, sillä me huolehdimme kokonaisuudesta puolestasi.

Elinkaaren hallinta

Datakeskuksen elinkaaren hallintaan tarjoamme monipuoliset ohjelmistot, joiden avulla voit mitata sähkönkulutusta, valvoa olosuhteita, seurata energiatehokkuutta, hallita ja suunnitella räkkikapasiteettia ja tietoliikenneyhteyksiä.

Lisätietoja konesaliratkaisuista

 

Konesaliratkaisut

DCI-Ratkaisut Oy:n valikoimassa on ratkaisu kaikkiin uusien konesalien rakentamisen kysymyksiin ja olemassa olevien salien energiatehokkuuden parannushankkeisiin. Meiltä myös laadukkaat konesalipalvelut.

DCI-Ratkaisujen laajan tuoteportfolion avulla oikeat konesaliratkaisut löytyvät muutaman räkin tai vaikka olosuhdemittauksen lisäyksistä aina laajan, uuden palvelinsalin toteutukseen asti.

Laadukkaat ja monipuoliset konesaliratkaisut

Eurooppalaisen Contegin valmistamissa laitekaapeissa on otettu huomioon konesalien erityistarpeet, ja ne saavat jatkuvasti käyttäjiltä kiitosta jämäkkyydestä ja lisätarvikkeiden monipuolisuudesta. Kaappeja valmistetaan kaikkien peruskokojen lisäksi jopa 52U korkeina. Kun valitaan 800 mm leveä Contegin kaappi, saadaan käyttöön lisäksi 19” kehikon ulkopuolella olevat 24 kpl U-paikkaa. Näiden lisäpaikkojen ansiosta tavallisessa 42U korkeassa kaapissa on käytettävissä 66U paikkaa ja 52U korkeassa jopa 76U paikkaa.

Energiatehokkaat konesaliratkaisut

Energiatehokkaat konesaliratkaisut alkavat tehokkaasta kuuman ja kylmän ilman erottamisesta palvelinkaapin ympärillä. Kylmän ja kuuman sekoittuminen voidaan estää monipuolisilla kylmä-/kuumakäytävä-toteutuksilla tai kaappien sisäisen ilmankierron Closed Loop -ratkaisulla. Energiatehokkaan jäähdytyksen viimeistelevät 19” kehikon ohi virtaavan ilman pysäyttävät ilmanerotuskehykset ja räkin tyhjiin U-paikkoihin asennettavat peitepaneelit.

 

Tehokas palvelinsalin jäähdytys tehdään rivijäähdyttimillä, joiden teholuokat vaihtelevat 15 kW ja yli 80 kW välillä. Rivijäähdyttimissämme on energiatehokkaat EC-puhaltimet ja havainnollinen kosketusnäyttö jäähdyttimien tilan tarkistamiseen ja asetusten muuttamiseen. Rivijäähdytinten putkiliitokset voidaan tuoda laitteen alta tai ylhäältä. Uutuutena konesalin jäähdytykseen tarjoamme lattiatilan vapaaksi jättävää, erittäin energiatehokasta CoolTop-laitteistoa. Myös vapaajäähdytyksellä varustetut vedenjäähdyttimet ovat  DCI-Ratkaisujen valikoimassa.

Konesalien olosuhteiden tehokas valvonta takaa luotettavat palvelut

Konesalin olosuhteita seurataan monipuolisella ja helppokäyttöisellä RAMOS-olosuhdevalvontajärjestelmällä. RAMOS-järjestelmän lämpötila-, kosteus-, vuotovesi- ym. anturit antavat selkeän ja reaaliaikaisen kuvan salin olosuhteista ja järjestelmä hälyttää niin haluttaessa olosuhteiden muutoksista.

 

Toimiakseen konesaliratkaisut vaativat myös luotettavan ja tasaisen sähkön syötön. Starline-virtakiskojärjestelmä on suunniteltu takaamaan konesalin sähkönsyötön toimivuus. Virtakiskon koko on valittavissa juuri tarpeen mukaan alkaen 100 A kiskosta aina 1200 A kiskoon. Virranottimet voidaan sijoitta kiskolla vapaasti juuri siihen kohtaan, missä on tarve sähkönsyötölle. Virranottimet varustetaan niillä liittimillä, joita käyttäjä kohteeseensa haluaa.

 

Sähkönsyötön katkeamattomuuden varmistaminen toteutetaan joustavimmin modulaarisella UPS-laitteistolla. Modulaarisuus takaa sen, että investoinnit kohdistuvat juuri käytössä olevan kuorman tarpeisiin, ja moduuleja lisätään konesalin kuorman kasvaessa.

 

Nykyaikaiset konesaliratkaisut sisältävät monesti myös reaaliaikainen sähkön kulutuksen mittauksen. Packet Power -virranmittaus on helppo asentaa uuteen tai jo olemassa olevaan konesaliin. Mittaus voidaan tehdä käytännössä juuri siltä kohdin ja sillä tasolla kuin halutaan, kuten palvelin-, räkki-, räkkirivi- tai konesalitasolla.

Tietoliikennekaapelointi ja -laitteet

Konesaliratkaisut tarvitsevat myös laadukkaan sisäisen tietoliikennekaapeloinnin. Kaapelointi tehdään modulaarisilla tuotteilla, kuten valmiilla Cat6A- ja valokuitusegmenteillä salissa tapahtuvan asennustyön minimoimiseksi. Valokuiduissa erityisesti konesaliratkaisuihin suunnitellut MPO/MTP-tuotteet ovat yleistymässä suurempien tiedonsiirtonopeuksien lisääntyessä. Kaapeloinnin ja paneelien modulaarisuuden vuoksi erilaiset lisäykset ja muutokset on vaivatonta toteuttaa.

 

Tarjoamamme konesaliratkaisut käsittävät luonnollisesti myös laadukkaat tietoliikennelaitteet. Tyypillisesti konesalissa tarvitaan isoja porttimääriä ja nopeita liitäntöjä yhdistettynä suureen välityskykyyn. Pystymme toimittamaan erilaisiin verkkotopologioihin soveltuvat skaalautuvat ratkaisut niin datan kytkentään kuin reititykseenkin. Konesaliratkaisujen lisäksi laitevalikoima ulottuu myös toimisto- ja liiketilatuotteisiin.

Konesalien yhdistämiseen tarvitaan usein suurta kuitumäärää. Tarvittavaa kuitumäärää voidaan vähentää oleellisesti WDM-järjestelmällä. WDM-järjestelmän suojaus- ja salaustaso valitaan siirrettävän tiedon kriittisyyden ja esimerkiksi siirtoyhteyden pituuden mukaan.

 

Tietojärjestelmien tahdistus tarkalleen samaan aikaan järjestelmien toiminnan oikean takaamiseksi toteutetaan NTP-aikapalvelimilla. DCI-Ratkaisut toimittaa NTP-palvelimia aina yksittäisistä laitteista monipuolisiin kehikkoratkaisuihin saakka.