Case stories

Snellman Kokkikartanon kriittinen ympäristö toimii DCI Mikrodatakeskuksissa

Snellmanin Kokkikartanon liiketoiminta laajenee ja uuden tehtaan laajennuksen yhteydessä oli ratkaistava uuden kriittisen toiminnanohjausjärjestelmän ja tehdasautomaation toimivuus kaikissa olosuhteissa. Snellmanin IT-käyttöpäällikkö Per-Erik Finell vastasi projektista ja hän haki kokonaisvaltaista ratkaisua, joka on toimintavarma ja toimisi myös lyhyiden sähkökatkojen aikana.

DCI-Ratkaisut Oy ehdotti ratkaisuksi DCI Mikrodatakeskusta ja sen versiota, jossa palvelinkaapin sisään toteutetaan kompakti 7U:n jäähdytyslaite, Conteg CoolSeven. Ulos asennetaan sisäyksikön vastinpari, jonka avulla palvelimien tuottama lämpö lauhdutetaan. Järjestelmän kapasiteetti skaalaa pienestä jäähdytystehosta aina 7 kW:iin saakka. Palvelinkaappi on tiivis, joten järjestelmällä jäähdytetään vain ICT-laitteita, ei koko tilaa, ja näin se on hyvin energiatehokas. Järjestelmä toimii automatiikalla ja on tietoturvallisesti etähallittavissa.

Lyhyitä sähkökatkoja varten sekä ICT-laitteet että jäähdytys on varmistettu UPS-järjestelmällä, jossa on riittävä akkukapasiteetti turvaamaan toiminta tarvittavan varakäyntiajan. UPS-järjestelmä on samassa palvelinkaapissa kuin serverit ja tietoliikenne, mikä takaa sille optimaaliset käyttöolosuhteet. Järjestelmä sisältää lisäksi kaasusammutusjärjestelmän ja tarvittavat lisävarusteet kuten PDU:t, kaapeliohjurit ja lämpötila- sekä kosteusvalvonnan.

Kriittisen toiminnan varmistamiseksi on serveriympäristöjä kaksi ja jotta ainakin toinen toimii kaikissa mahdollisissa kriisitilanteissa, ne on sijoitettu eri kiinteistöihin Keravan tehdasalueella.

”Vikasietoinen ja hallittava DCI Mikrodatakeskus on erinomainen ratkaisu Kokkikartanon kriittiseen toimintaympäristöön.”, toteaa Per-Erik Finell.

DCI:n kokonaistoimitus kattoi 2 kpl DCI Mikrodatakeskuksia sisältäen palvelinkaapin, jäähdytysratkaisun sisä- ja ulkoyksikköineen, sähkönjakelun, sähkönvarmistuksen, kaasusammutusjärjestelmän sekä olosuhdevalvonnan.