Sähkönjakelu- ja varmistus

Sähkö on datakeskusten ja tietoliikenneverkkojen kannalta täysin kriittinen hyödyke. DCI on kehittänyt usean johtavan laitevalmistajan kanssa portfolion, jolla erilaisten käyttöympäristöjen sähkönjakelu ja poikkeustilanteiden sähkönvarmistus voidaan toteuttaa. 

Vain jatkuvalla mittauksella varmistetaan kattava tilannekuva ja laatu. Tutustu myös DCI:n monipuolisiin monitorointiratkaisuihin. 

Sähkönsyöttö räkeille

Varmistetun sähkön jakelu UPS-keskuksilta räkkeihin on kätevintä tehdä virtakiskoilla, jotka ovat nopea asentaa ja mahdollistavat myös sähkönjakelun muutokset helposti ilman mittavia uusien kaapelien ja asennustöiden tekemistä. Virtakiskojärjestelmä mahdollistaa myös mittausten ja valvonnan tuomisen virranottimiin sekä syöttöyksikköön. 

Starline-virtakiskojärjestelmä on alun perin suunniteltu datakeskuksiin ja sen avoin kytkentäkanava mahdollistaa virranottimien joustavan sijoittamisen elinkaaren aikana. Ainutlaatuinen liitosmekanismi mahdollistaa todellisen ”Plug and Play” toiminnan virranottimilla. 

Virtakiskoja löytyy useita eri kokoja, skaala on 160A – 1200A, kahdella eri arkkitehtuurilla. Saman arkkitehtuurin eri kapasiteetin kiskoihin voidaan liittää samanlaisia virranottimia, toisin sanoen ne ovat siirrettävissä, vaikka 250A:n kiskosta 400A:n kiskoon. 

Virranottimet ovat se järjestelmän osa, joka erityisesti mahdollistaa räätälöinnin ja pitkän elinkaaren monipuolisilla vaihtoehdoilla. Olemme toteuttaneet kymmeniä erilaisia virranottimia asiakkaiden tarpeisiin. 

Virtakiskot soveltuvat myös tasasähkön jakeluun eri jännitteillä, esimerkiksi 48V, tai 350V – 400V. Itse asiassa yhteen 5-johtimiseen kiskoon voidaan tehdä kaksi tasasähköjakelua, joka nostaa kiskon kapasiteettia tasasähköjakelussa. Vanhan kiskon voi siis hyödyntää myös tulevaisuudessa, tarvitaan vain tasasähköjakeluun soveltuvat virranottimet. 

Sähkönsyöttö räkeissä

Sähkönjakelun viimeinen lenkki on palvelinkaapeissa sijaitsevat PDU:t. Datakeskuksissa PDU:t liitetään tyypillisesti virtakiskon virranottimiin. 

Asiakkaiden tarpeet vaihtelevat paljonkin ja me voimme tarjota joustavasti ratkaisut kuhunkin tarpeeseen. PDU:t voidaan optimoida asiakkaalle aivan kaikkien ominaisuuksien suhteen: mikä on syötön kapasiteetti (3,7 kW / 7,2 kW / 11 kW / 22 kW), kuinka paljon on erilaisia pistokkeita (C13, C19, Schuko), onko PDU:ssa mittauksia, onko PDU kytkentäinen (etäohjattava) ja niin edelleen. 

Valikoimistamme löytyy myös PDU:t tasasähköjakeluun. 

Tasasähköjärjestelmät

Perinteisesti tietoliikenteessä, erityisesti operaattoriverkoissa, on käytetty luotettavaa 48V:n tasasähköjakelua, jossa on akkuvarmistus. 

Jatkuvasta kasvavien tehojen vuoksi ollaan siirtymässä korkeampaan jännitteeseen, tyypillisesti 350V-380V. Tällöin voidaan säästää huomattavasti kaapelointikustannuksissa, kun kalliiden kuparikaapelien poikkipinta-ala pienenee huomattavasti. Tämä on myös ympäristöteko. 

Valikoimistamme löytyy modulaariset 380VDC UPS-järjestelmät, joiden akkuvarmistus mitoitetaan kulloisenkin käyttötarpeen mukaan. 

380 VDC -järjestelmillä säästetään huomattavasti energiakustannuksissa verrattuna AC-järjestelmiin. Myös uusiutuvat energianlähteet kuten aurinkoenergia voidaan integroida tasasähköjärjestelmiin kustannustehokkaimmin. 

Loppujen lopuksi kaikki palvelimet, kytkimet ja reitittimet tarvitsevat tasasähköä. Kysymys on missä AC/DC muunnos kannattaa tehdä. 

UPS-järjestelmät

Datakeskuksissa ja muissa tärkeissä laitetiloissa on aina tarve varmistaa sähkönjakelua. 

UPS-järjestelmän avulla voidaan suodattaa sähkön epäpuhtauksia ja varmistaa sähkönjakelu akkujen avulla. Koska akut vievät kohtuullisen paljon tilaa ja maksavat varsin paljon, ei niillä voida toteuttaa kovin pitkiä varmennusaikoja. Tyypillisesti ne ovat minuuteista, muutamiin tunteihin, riippuen kohteesta ja sen kriittisyydestä, sekä muista varmistusratkaisuista. 

Valikoimistamme löytyy erilaisiin käyttötarpeisiin niin 1-vaihe kuin 3-vaihe UPS-järjestelmät. Kolmivaihejärjestelmissä suosittelemme modulaarisia korkean käytettävyyden järjestelmiä. 

Generaattorit

Usein datakeskus tai muu kriittinen laitetila tai kiinteistö, kuten sairaala, halutaan varmistaa sähkönsyötön osalta myös mahdollisten pidempien sähköverkon jakeluongelmien varalta. Tähän tarpeeseen ratkaisu on generaattorit, jotka voidaan rakentaa kiinteistöön, tai sitten erillisillä ja mahdollisesti siirrettävillä konttiratkaisuilla. 

Valikoimistamme löytyy kaiken kokoiset generaattoriratkaisut muutamista kymmenistä kilowateista aina megawattiluokkaan asti.