DCI-Ratkaisuilta kattava 380 VDC sähkönvarmistus ja -jakeluratkaisu datakeskuksiin

Tasasähköjärjestelmät ovat datakeskusten tulevaisuuden ratkaisu. Sen suurimpia etuja ovat energiatehokkuus, pieni tilantarve ja korkea käytettävyys.


DCI-Ratkaisut tarjoaa kokonaisratkaisun datakeskuksen sähkönjakeluun ja -varmistukseen 380 Voltin tasajännitteellä. Ratkaisuun sisältyy DC UPS -järjestelmä, jolla muutetaan pääkeskukselta tuleva 400 VAC vaihtosähkö tasasähköksi. UPS-järjestelmän akustolla voidaan säätää asiakkaalle tarpeen mukainen varakäyntiaika sähkökatkosten varalle. DC UPS -järjestelmien kehittäjä ja valmistaja on ruotsalainen Comsys AB.

Tasasähkö voidaan jakaa salissa Starlinen jakelukiskolla, joita löytyy 250A:sta aina 1200A:iin saakka. Kaikkiin kiskoihin soveltuu samat virranottimet, joita räätälöidään asiakastarpeiden mukaisesti.

Järjestelmään voidaan yhdistää monipuoliset sähkönvalvonta- ja mittausominaisuudet asiakkaiden tarpeiden mukaan.

Palvelinkaappeihin asennettavat PDU:t kytketään virranottimiin ja PDU:ista kytkeydytään sopivan mittaisilla virtajohdoilla palvelimiin, tallennusjärjestelmiin, kytkimiin ja reitittimiin. Järjestelmän käytön edellytyksenä on, että laitteissa on 380 VDC powerit, joita on jo saatavilla markkinoiden merkittävimmiltä laitevalmistajilta. Mikäli on tarve lisäksi käyttää 230 VAC tai 48 VDC jännitteillä toimivia laitteita, toimitamme niitä varten räkkeihin asennettavia muuntimia.

380 VDC järjestelmillä voidaan saavuttaa datakeskuksen sähkönjakelussa jopa 10-20 % parempi energiatehokkuus kuin perinteisillä AC järjestelmillä.

Lisätietoja antavat Veli-Matti Laurikka, puh. 050 414 1257 ja Jyrki Laine, puh. 050 550 2714.DCI 8.9.2019