Konesali on liiketoiminnan hermokeskus

Konesali on nykyisin keskeisessä roolissa yritysten toiminnassa. Konesaleja tarvitaan, koska yritysten ja julkisten organisaatioiden toiminta perustuu yhä enemmän ICT-tekniikan hyödyntämiseen. Melkein jokaisella työntekijällä on tietokone tai useampi käytössään ja näin on myös vapaa-aikana. Käytämme jatkuvasti erilaisia applikaatioita useilla erilaisilla päätelaitteilla. Konesalin, jossa nämä applikaatiot pyörivät, on siis tärkeää olla luotettava ja varmatoiminen. Meidän konesalimme ovat laadultaan huippuluokkaa!

Konesali organisaatiosi tarpeisiin

Yritykset ja muut organisaatiot sekä kuluttajat siirtyvät kovalla vauhdilla pilvipalveluihin. Pilvipalvelut ovat houkuttelevia erityisesti kustannussäästöjen vuoksi, joita näyttäisi syntyvän ainakin lyhyellä aikavälillä. Kaikkiin liiketoimintoihin tai julkisen sektorin tarvitsemiin ICT-palveluihin pilvipalvelu ei kuitenkaan aina ole sopivin vaihtoehto. Kaikki pilvipalvelut tarvitsevat konesalin. Palveluntarjoajasta riippuen konesali sijaitsee Suomessa, Euroopassa, Yhdysvalloissa, Kiinassa tai jossain muussa maassa.

Jätä yhteydenottopyyntö »

Konesalin sijainnilla on merkitystä

Useimmille yrityksille tai vaikkapa suomalaiselle sairaanhoidolle ei ole sama, missä konesali sijaitsee. Riippuen palvelusta esimerkiksi datan sijaintipaikalla on merkitystä. Myös tiedonsiirtoyhteyksien nopeudella voi olla merkitystä palvelun toimivuuteen. Globaalien palveluntarjoajien osalta saattaa olla vaikea selvittää, sijaitseeko sensitiivinen data varmasti esimerkiksi EU-alueella tai Suomessa. Siksi on tärkeää tietää konesalin sijaintipaikka. Kotimaisen palveluntarjoajan kanssa tästä on melko helppo varmistua myös sopimuksellisesti.

Toimivan konesalin valinta

Konesaleissa on paljon eroja, kuten esimerkiksi tietoturvallisuus, fyysinen turvallisuus, tekninen toimivuus ja energiatehokkuus. Ei välttämättä ole helppo valita konesalia, joka täyttää kaikki tarvittavat kriteerit. Usein valinnan oikeellisuuden voi tietää vasta, kun konesalin käytöstä on kokemusta muutaman vuoden ajalta. Erilaisten tarkastusten ja auditointien avulla voidaan varmistaa konesalin toiminnan merkittävimmät asiat. Paras tilanne on, jos omistaa oman konesalin. Silloin tietää tarkalleen, konesalin toiminnallisuudet ja mahdolliset kehitystarpeet.

Konesalien teknologia kehittyy

Usein luullaan oman konesalin olevan yritykselle on kallis ratkaisu. Teknologian kehittymisen myötä näin ei automaattisesti ole. Energiatehokkaita, turvallisia, luotettavia ja skaalautuvia konesaleja voidaan rakentaa kaikissa kokoluokissa. Virtualisoinnin myötä tilantarve laitteille on pienentynyt, ja neliöitä tarvitaan vähemmän.

Prosessointiteho ja datan määrä kuitenkin kasvavat koko ajan, jolloin sähkönkulutus kasvaa ja jäähdytysratkaisuiden merkitys korostuu. Suomessa on loistavat olosuhteet energiatehokkaan jäähdytyksen kannalta jo ilmaston vuoksi. Lisäksi voimme soveltaa lämmön talteenottoa taloudellisesti järkevällä tavalla jo varsin pienissä ympäristöissä ja siten säästää esimerkiksi kiinteistön lämmityskuluissa.

Hajautettava konesali

Nopeiden valokuituun perustuvien tiedonsiirtoverkkojen ansiosta konesali on suhteellisen helposti hajautettavissa ja varmistettavissa, tarvittaessa kahteen tai useampaan kiinteistöön. Mikäli palvelu hajautetaan, on varmistettava, että tiedonsiirtoyhteyksien toimivuus ja varmistus ovat liiketoiminnan tarpeiden mukaisella tasolla. Jos konesalit ovat esimerkiksi eri maissa, on tietoliikenteen tietoturvallisuus erityisesti huomioitava.

Tarjoamme ensiluokkaiset ja kattavat konesalipalvelut ja konesaliratkaisut.

Ota yhteyttä niin kerromme, millainen konesali on paras ratkaisu yrityksellenne!